Evie Sparidaens

Hou Vast

Hou vast is een vervolg op de gelijknamige documentaire die Evie maakte voor haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven. Toen de familie van Evie de zorg voor haar oma met dementie op zich nam, maakte zij van nabij mee hoe zwaar dit kan zijn. Deze ervaring was een stimulans voor haar afstudeerproject, waarin zij onderzocht hoe de zorg voor iemand met dementie wordt ervaren.

Hou vast is een klein boekje waarin Evie de juiste woorden probeert te vinden om de lezer te laten ervaren hoe het voelt om dementie te hebben. Zij confronteert ons met de leegte en de verwarring en vooral met het onophoudelijk zoeken naar houvast.

Het idee van dit boekje is onstaan vanuit de vele gevoerde gesprekken met mantelzorgers. Door gerichte vragen te stellen kwam zij erachter waar de hulp ontbrak en tegen welke moeilijkheden, de mantelzorgers aanliepen. Juist het onder woorden brengen van het gevoel is soms lastig. Omdat het zo moeilijk is om je in te leven in de mantelzorger of diegene met dementie. Wat houdt dit nu precies in? Er is veel informatie te vinden over de ziekte maar de inleving blijft daarbij onderbelicht. Juist door dit gevoel te vertolken, hoopt Evie meer bewustzijn te creeeren, wat hopelijk zal lijden tot meer begrip.

Hou vast, tracht op een gevoelige manier, herkenning te creeren en mensen een inzicht te verschaffen in de wereld van iemand met dementie.

Oktober 2017

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Evie Sparidaens

Thema door Anders Norén